• Keukenstudio de Streek
  • Expertise/Service
  • Onze Showroom
  • Projecten
  • Nieuws
  • Contact
Bel Menu
  • Keukenstudio de Streek
  • Expertise/Service
  • Onze Showroom
  • Projecten
  • Nieuws
  • Contact
alt
HomeNieuwsNieuwsberichtGaat u voor een stoomoven of een gewone oven

Voor- en nadelen van een stoomoven of een gewone oven

9 maart 2022

U kunt ervoor kiezen om een stoomoven te kopen, maar ook kunt u ervoor gaan om een reguliere oven aan te schaffen. Wellicht staat u voor de vraag welk type oven u het beste aan kunt schaffen. Keukenstudio De Streek adviseert u in uw keuze door het geven van voor- en nadelen van de beide modellen.

Voordelen stoomovens

Om te beginnen bij de stoomovens: u zult het misschien al gemerkt hebben door vrienden of familie, maar steeds meer mensen kopen een stoomoven. Het grote voordeel van bereiden met stoom is namelijk dat uw voedsel veel rijker blijft aan vitaminen en mineralen. Daarnaast blijft de smaak in uw eten beter bewaard en heeft u minder last van luchtjes na het bereiden van uw maaltijd.

Wat tevens meespeelt, is dat u geen boter en vet meer nodig zult hebben om uw maaltijden te bereiden, waardoor u op een nog gezondere wijze uw eten klaar kunt maken. Toch droogt uw vlees en vis niet uit en blijft de ‘bite’ in uw groente op een perfecte wijze aanwezig. Met een stoomoven kunt u tevens meerdere gerechten tegelijkertijd klaar maken, terwijl u verschillende eindtijden hanteert. Uw maaltijden zullen hierbij nimmer overkoken, wat goed is voor de veiligheid in uw keuken.

  • Gezonder koken met meer vitaminen en mineralen!
  • Smaak in uw voedsel blijft beter bewaard.
  • Minder last van luchtjes na het koken.
  • Geen boter en vet nodig.
  • Meerdere gerechten tegelijkertijd bereiden.
  • Nooit meer last van overkoken.

Nadelen stoomovens

Stoomovens hebben echter ook enkele nadelen. Zo vragen ze om meer onderhoud dan reguliere ovens. Doordat de stoomoven zichzelf vult met stoom komt er veel water vrij, wat resulteert in restwater. Na het bereiden van een maaltijd zult u dit restwater dus moeten verwijderen. U kunt er ook voor kiezen om een model te kopen waarbij de stoom buiten de ovenruimte wordt opgewekt. Desondanks zult u ook deze modellen vaak moeten onderhouden, aangezien ze om een regelmatige ontkalking vragen. Zijn er nog meer nadelen? Ja, want de stoomovens zijn doorgaans ook wat duurder dan de reguliere ovens. Ze gaan echter wel langer mee.

  • Veel onderhoud.
  • Duurder dan reguliere ovens.

Voordelen ovens

Ook voor ovens zijn de nodige voordelen op te noemen. Net zoals bij de stoomovens heeft u geen boter of vet nodig, waardoor u gezonder bereidt. Daarnaast kunt u veel verschillende gerechten klaarmaken, zoals vlees- en visgerechten, maar ook taarten, muffins en zelfs toetjes. Dit doet u op een zeer eenvoudige wijze, door gebruik te maken van de tiptoetsen en draaiknoppen. Het voordeel ten opzichte van een stoomoven is dat ovens minder onderhoud nodig hebben. De ovenschalen zijn bovendien zeer gemakkelijk schoon te maken. Een laatste voordeel heeft te maken met de prijs, want reguliere ovens zijn lager geprijsd dan de stoomovens.

  • Weinig onderhoud nodig.
  • Veel verschillende gerechten mee bereiden.
  • Geen boter of vet nodig.

Nadelen ovens

Het nadeel van een reguliere oven ten opzichte van een stoommodel is dat u hiermee minder gezond uw maaltijden kunt bereiden. Waar er door stoomtechnieken bij de stoomovens meer mineralen en vitaminen bewaard blijven, geniet u niet van dit voordeel van de  reguliere ovens. Waar de stoomoven bovendien de vervelende luchtjes daarnaast beter wegleidt, geniet u bij de reguliere ovens niet van dit voordeel. Tevens blijft de smaak in uw voedsel bij de normale ovens minder goed aanwezig dan bij de stoomovens.

  • Vitaminen en mineralen minder goed bewaard.
  • Meer last na vervelende geurtjes.
  • Smaak in uw voedsel minder goed bewaard.

 

  • ‹ Vorige
  • Volgende ›

Vrijblijvend een afspraak met ons maken?

Afspraak maken

Persoonlijk advies, ook nu!

In de winkel op afspraak, telefonisch of tijdens een bezoek bij jou thuis!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Recente berichten

  • Marmerlook keukenbladen worden van steeds hogere kwaliteit
  • Houtlookfronten vallen op Duitse beurs op
  • Keukenstudio De Streek scoort een 10 qua klanttevredenheid!
  • Met een Quooker bespaar je ook energie!
  • Brits echtpaar vindt goud in de keuken

Recente reacties

    Archieven

    • september 2023
    • augustus 2023
    • oktober 2022
    • september 2022
    • augustus 2022
    • juli 2022
    • juni 2022
    • mei 2022
    • april 2022
    • maart 2022
    • februari 2022
    • januari 2022
    • december 2021
    • november 2021
    • oktober 2021
    • september 2021
    • augustus 2021
    • juli 2021
    • juni 2021
    • mei 2021
    • april 2021
    • maart 2021

    Categorieën

    • Nieuwsbericht

    Meta

    • Login
    • Berichten feed
    • Reacties feed
    • WordPress.org

    Partner Univé

    Partner Univé

    Keukenstudio de Streek

    Contact

    Oosterwijzend 44
    (t/o Bakker Houthandel)
    1616 LD Hoogkarspel
    0228-568388 06 -25416056 - info@keukenstudiodestreek.nl

    Openingstijden

    • Woensdag10:00-17:30 uur
    • Donderdag10:00-17:30 uur
    • Vrijdag10:00-17:30 uur
    • Zaterdag10:00-16:30 uur
    • Overige dagenOp afspraak

    Vind ons leuk op facebook