Ziek in eigen keuken: stijging van 50 procent ten opzichte van 2020
6 oktober 2022 Steeds meer mensen worden ziek door eten dat ze in hun eigen keuken bereid hebben. Dat meldt nieuwsplatform Metro. In 2021 was sprake van een stijging van 14 procent in vergelijking met 2019 en maar liefst 50 procent met 2020.
In 2021 registreerden de NVWA en GGD 838 uitbraken van infecties en vergiftigingen door voedsel, waardoor 3.517 mensen ziek werden. In 2020 waren dit 559 uitbraken met 1.907 zieke mensen. En in 2019 telden we 735 uitbraken en 3058 zieken. De belangrijkste veroorzakers van al die infecties en vergiftigingen blijven hetzelfde; ook in 2021 waren dat Campylobacter, Salmonella en het norovirus. Zie https://www.metronieuws.nl/lifestyle/fit-gezond/2022/10/meer-mensen-ziek-door-voedsel-uit-eigen-keuken/ voor het volledige bericht.