Warmhoudrek
Als je voor een groter gezelschap kookt, dan is het wel fijn als je voor iedereen tegelijk het eten warm kan opdienen. Een warmhoudrek biedt dan uitkomst. Maar ook het meebakken van een stokbroodje kan prima op zo’n handig rooster!
Dekselthermometer
Een buitenkeuken is voorzien van een deksel en daardoor te gebruiken als een volwaardige oven. Net als bij een gewone oven is de temperatuur dan heel belangrijk, een dekselthermometer is daarom ideaal. Zo gaar je langzaam een hele kip op je buitenkeuken zonder deze te laten aanbranden.
Werkbladen
Werkbladen geven je extra werkruimte. Ze zijn ideaal om het eten op te bereiden of je barbecuegereedschap op te laten rusten. De meeste buitenkeukens zijn voorzien van vaste werkbladen, maar een aantal beschikt ook over inklapbare bladen. Als je de buitenkeuken niet gebruikt klap je de werkbladen in zodat hij minder ruimte in beslag neemt.
Ontsteking
Om de branders van de buitenkeuken te activeren, maak je gebruik van een ontsteker. Met piëzo ontsteking ontsteek je de branders mechanisch door vaak een aantal keer achter elkaar te drukken. Met elektronische ontsteking gaat dit met één druk de knop. Bij een aantal luxere buitenkeukens kan je na het ontsteken van de eerste brander de andere branders ook activeren zonder opnieuw te hoeven ontsteken.