• Keukenstudio de Streek
  • Expertise/Service
  • Onze Showroom
  • Projecten
  • Nieuws
  • Contact
Bel Menu
  • Keukenstudio de Streek
  • Expertise/Service
  • Onze Showroom
  • Projecten
  • Nieuws
  • Contact
alt
HomeNieuwsNieuwsberichtTip voor de Paasbrunch: West-Friese krentenmik

Bereid een traditioneel streekproduct in de eigen keuken!

11 april 2017

Pasen komt er weer aan en dat betekent onder meer heerlijk ‘Paasbrunchen’ met de familie. Maar uit welke producten gaat die brunch dan wel bestaan? Een tip: de West-Friese krentenmik. Hieronder een beschrijving van de bereiding, gericht op een tafel van zes personen.

Ingrediënten

  • 850 gr. krenten
  • 200 gr. water
  • 600 gr. volkorenbloem
  • 100 gr. donker bruine basterdsuiker
  • 25 gr. verse gist
  • 25 gr. kaneelpoeder
  • 10 gr. zout

Bereiden

Zeef het meel boven de mengkom. Verwarm het water tot lauwwarm en voeg een deel aan de gist toe om op te lossen. Maak een kuiltje in de bloem en giet daar het gistmengsel in. Kneed alles goed doorelkaar tot een soepel deeg. Laat dit afgedekt met een vochtige doek 30 minuten rijzen op een warme plek. Voeg daarna de krenten er aan toe en meng goed door elkaar tot weer een soepel deeg. Laat het deeg dan nog ca. 30 minuten rijzen op een warme plek. Meng kaneel met basterdsuiker. Rol het deeg uit tot een lap die de breedte heeft van het bakblik. Strooi in het midden een dikke laag kaneel/basterdsuiker (verhouding 1:4) ertussen en rol het deeg op en stop het in het ingevette bakblik. Bak het in 45 minuten, op 225 graden Celsius gaar.

Lekker met roomboter besmeerd.

Materialen

  • broodblik keukenmachine

Bronvermelding

dropkatje Smulweb

  • ‹ Vorige
  • Volgende ›

Vrijblijvend een afspraak met ons maken?

Afspraak maken

Persoonlijk advies, ook nu!

In de winkel op afspraak, telefonisch of tijdens een bezoek bij jou thuis!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Recente berichten

  • Met een Quooker bespaar je ook energie!
  • Brits echtpaar vindt goud in de keuken
  • Keukenstudio De Streek levert prachtige keuken op na een niet-alledaagse opdracht
  • Steeds meer mensen lopen in eigen keuken een voedselvergiftiging op
  • Keukenstudio De Streek scoort een 9,5 qua klanttevredenheid

Recente reacties

    Archieven

    • oktober 2022
    • september 2022
    • augustus 2022
    • juli 2022
    • juni 2022
    • mei 2022
    • april 2022
    • maart 2022
    • februari 2022
    • januari 2022
    • december 2021
    • november 2021
    • oktober 2021
    • september 2021
    • augustus 2021
    • juli 2021
    • juni 2021
    • mei 2021
    • april 2021
    • maart 2021
    • februari 2021
    • januari 2021
    • december 2020
    • november 2020
    • oktober 2020
    • september 2020
    • augustus 2020
    • juli 2020
    • juni 2020
    • mei 2020
    • april 2020
    • maart 2020
    • februari 2020
    • januari 2020
    • december 2019
    • november 2019
    • oktober 2019
    • september 2019
    • augustus 2019
    • juli 2019
    • juni 2019
    • mei 2019
    • april 2019
    • maart 2019
    • februari 2019
    • januari 2019
    • december 2018
    • november 2018
    • oktober 2018
    • september 2018
    • augustus 2018
    • juli 2018
    • juni 2018
    • mei 2018
    • april 2018
    • maart 2018
    • februari 2018
    • januari 2018
    • december 2017
    • november 2017
    • oktober 2017
    • september 2017
    • augustus 2017
    • juli 2017
    • juni 2017
    • mei 2017
    • april 2017
    • maart 2017
    • februari 2017
    • januari 2017
    • december 2016
    • november 2016
    • oktober 2016
    • september 2016
    • augustus 2016
    • juli 2016
    • juni 2016
    • mei 2016
    • april 2016
    • maart 2016
    • januari 2016

    Categorieën

    • Nieuwsbericht

    Meta

    • Inloggen
    • Berichten feed
    • Reacties feed
    • WordPress.org

    Partner Univé

    Partner Univé

    Keukenstudio de Streek

    Contact

    Oosterwijzend 44
    (t/o Bakker Houthandel)
    1616 LD Hoogkarspel
    0228-568388 06 -25416056 - info@keukenstudiodestreek.nl

    Openingstijden

    • Woensdag10:00-17:30 uur
    • Donderdag10:00-17:30 uur
    • Vrijdag10:00-17:30 uur
    • Zaterdag10:00-16:30 uur
    • Overige dagenOp afspraak

    Vind ons leuk op facebook