• Keukenstudio de Streek
  • Expertise/Service
  • Onze Showroom
  • Projecten
  • Nieuws
  • Contact
Bel Menu
  • Keukenstudio de Streek
  • Expertise/Service
  • Onze Showroom
  • Projecten
  • Nieuws
  • Contact
alt
HomeNieuwsNieuwsberichtProef de lekkerste gerechten van Europa

De top 5 van lekker Europees eten, door Keukenstudio De Streek samengesteld

29 juni 2018

De vakantie komt er weer aan en dat betekent dat we ons mentaal al voorbereiden op een heerlijk strand, een zwoel klimaat, een blauwe zee en natuurlijk lekker eten. Omdat de meeste Nederlanders binnen Europa op vakantie gaan heeft Keukenstudio De Streek een overzicht gemaakt van de lekkerste Europese gerechten.

1. Kip Piri-Piri – Algarve

In de Algarve wordt veel verse vis gegeten, van gegrilde sardines tot Lulas Rechadas (gevulde pijlinktvisjes). Maar ook als vleesliefhebber kan je hier je hart ophalen. Eén van de lekkerste gerechten die hier op het menu staat, is kip piri-piri (kip met een pikant kruidenmengsel). Er wordt gezegd dat je de beste kip piri-piri kan eten in het plaatsje Guia… en meer specifiek in restaurant Ramires. Als je hier op zondagmiddag naartoe gaat, kan je aanschuiven tussen de locals die hier graag lunchen met de ganse familie.

kip-piri-piri-aangepast

2. Flaó – Ibiza

Flaó is dé cheesecake van Ibiza en Formentera, gemaakt met eieren, verse schapenkaas en muntblaadjes. De taart is vol, romig en heeft een frisse smaak. De meeste traditionele gerechten op Ibiza werden in het verleden gegeten op bepaalde tijdstippen in het jaar. Flaó werd bijvoorbeeld geassocieerd met Pasen, het gerecht werd namelijk speciaal klaargemaakt op paaszondag. Tegenwoordig kan je deze lekkernij echter op elk moment van het jaar eten.

3. Tumbet – Mallorca

Ben je vegetarisch of liefhebber van veggie-gerechten? Bestel dan eens ‘tumbet’ als je op het Spaanse eiland Mallorca bent. Dit typisch Mallorcaanse gerecht wordt gemaakt van (biologische) groenten die op het eiland worden geteeld: courgette, aubergine, paprika en tomaat. Tumbet wordt vaak geserveerd als bijgerecht met karbonade of gebakken eieren… en de smaak, die is ‘muy rico’!

tumbet-aangepast

4. Ajo Blanco – Andalusië

Ajo Blanco is een gerecht dat dateert uit de Moorse middeleeuwen en is het oudere neefje van gazpacho. Deze romige soep wordt gemaakt van water, brood, azijn, witte druiven, amandelen en knoflook. Net als gazpacho komt dit soepje uit Andalusië en wordt ze koud gegeten. Dit is gegarandeerd een geslaagd voorgerecht voor een lunch of diner bij tropische temperaturen. Enjoy!

ajo-blanco-aangepast

5. Dakos – Kreta

Dakos is een heerlijke Griekse mezze die doet denken aan een Italiaanse bruschetta. De basis van deze Kretenzische specialiteit is echter geen snede brood, maar een volkoren gerstbeschuit. De beschuiten worden licht geweekt in water of olijfolie om ze te verzachten en worden vervolgens gegarneerd met verse tomaat, olijven en romige schapen- of geitenkaas. Ten slotte worden de beschuiten besprenkeld met olijfolie uit Kreta en bestrooid met zout, peper en oregano. Overheerlijk!

dakos-aangepast

  • ‹ Vorige
  • Volgende ›

Vrijblijvend een afspraak met ons maken?

Afspraak maken

Persoonlijk advies, ook nu!

In de winkel op afspraak, telefonisch of tijdens een bezoek bij jou thuis!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Recente berichten

  • Franse cuisine-toppers voor tijdens de vakantie
  • Rural chic is iets om op te letten
  • Lekker eten bij warm weer
  • De meerwaarde van een rookmelder in de keuken
  • De keuken in historisch perspectief (deel 2)

Recente reacties

    Archieven

    • juli 2022
    • juni 2022
    • mei 2022
    • april 2022
    • maart 2022
    • februari 2022
    • januari 2022
    • december 2021
    • november 2021
    • oktober 2021
    • september 2021
    • augustus 2021
    • juli 2021
    • juni 2021
    • mei 2021
    • april 2021
    • maart 2021
    • februari 2021
    • januari 2021
    • december 2020
    • november 2020
    • oktober 2020
    • september 2020
    • augustus 2020
    • juli 2020
    • juni 2020
    • mei 2020
    • april 2020
    • maart 2020
    • februari 2020
    • januari 2020
    • december 2019
    • november 2019
    • oktober 2019
    • september 2019
    • augustus 2019
    • juli 2019
    • juni 2019
    • mei 2019
    • april 2019
    • maart 2019
    • februari 2019
    • januari 2019
    • december 2018
    • november 2018
    • oktober 2018
    • september 2018
    • augustus 2018
    • juli 2018
    • juni 2018
    • mei 2018
    • april 2018
    • maart 2018
    • februari 2018
    • januari 2018
    • december 2017
    • november 2017
    • oktober 2017
    • september 2017
    • augustus 2017
    • juli 2017
    • juni 2017
    • mei 2017
    • april 2017
    • maart 2017
    • februari 2017
    • januari 2017
    • december 2016
    • november 2016
    • oktober 2016
    • september 2016
    • augustus 2016
    • juli 2016
    • juni 2016
    • mei 2016
    • april 2016
    • maart 2016
    • januari 2016

    Categorieën

    • Nieuwsbericht

    Meta

    • Inloggen
    • Berichten feed
    • Reacties feed
    • WordPress.org

    Partner Univé

    Partner Univé

    Keukenstudio de Streek

    Contact

    Oosterwijzend 44
    (t/o Bakker Houthandel)
    1616 LD Hoogkarspel
    0228-568388 06 -25416056 - info@keukenstudiodestreek.nl

    Openingstijden

    • Woensdag10:00-17:30 uur
    • Donderdag10:00-17:30 uur
    • Vrijdag10:00-17:30 uur
    • Zaterdag10:00-16:30 uur
    • Overige dagenOp afspraak

    Vind ons leuk op facebook