• Keukenstudio de Streek
  • Expertise/Service
  • Onze Showroom
  • Projecten
  • Nieuws
  • Contact
Bel Menu
  • Keukenstudio de Streek
  • Expertise/Service
  • Onze Showroom
  • Projecten
  • Nieuws
  • Contact
alt
HomeNieuwsNieuwsberichtNog meer maatwerk met een warmhoudlade

Warmhoudlade nuttig bij uitgebreid koken

21 augustus 2017

Echt uitgebreid koken is vaak een enorme uitdaging: hoe kunt u de gerechten tot aan het serveren goed warm houden? En hoe voorkomt u dat het eten snel afkoelt op het bord? De comfortabele oplossing: warmhoudlades (ook wel serviesverwarmers genoemd) die uw servies van te voren verwarmen. 

Wat is een serviesverwarmer?
Een warmhoudlade is een extra lade die u kunt laten plaatsen onder uw oven. De warmhoudlade zorgt ervoor dat de borden op de juiste temperatuur komen en blijven. Gemiddeld past er voor zes personen aan servies in een warmhoudlade, maar er zijn ook grotere te verkrijgen. In een serviesverwarmer kunt u ook ander servies opwarmen zoals bekers of glazen. Serviesverwarmers vinden we ook wel ingebouwd onder de koffiemachine. Daarmee houdt u ook de koffiekopjes goed op temperatuur. Zo kunt u langer van uw koffie genieten.
Een ventilatiesysteem zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte waardoor de borden gelijkmatig warm worden. Voor het geval dat u vergeet om uw servies weer tijdig uit de warmhoudlade te halen, kunt u checken of uw warmhoudlade is uitgerust met een veiligheidsfunctie. Wanneer uw warmhoudlade is voorzien van een timer schakelt deze uw apparaat na maximaal vier uur uit.
Sommige warmhoudlades beschikken over een anti-slipmat, een handig hulpmiddel om te voorkomen dat uw servies door de lade schuift bij het openen en sluiten.

De voordelen van een serviesverwarmer
Het voordeel van een serviesverwarmer of warmhoudlade is, dat uw gerechten langer warm blijven omdat de warmte niet direct in het koude bord trekt. Ook kunt u probleemloos meerdere gangen tegelijk bereiden. De warmhoudlade zorgt er wel voor dat de gerechten tot het moment van opdienen op temperatuur blijven zonder dat het doorgaart, verkleurt of de smaak achteruit gaat. Zo hoef je minder precies te plannen om alle afzonderlijke gerechten warm op tafel te krijgen.
Een ander voordeel is dat buiten het verwarmen van het servies er vaak de mogelijkheid is om gerechten te ontdooien of om deeg te laten rijzen. Meestal ligt de in te stellen temperatuur tussen de 30 en de 80 graden.

De twee nadelen
De serviesverwarmer kent maar twee nadelen. Het eerste nadeel is dat een serviesverwarmer ruimte kost in uw keuken. Het tweede nadeel is dat ze niet goedkoop zijn. Het is weer een apparaat extra dat u moet aanschaffen. Maar, als deze nadelen voor u geen punt zijn, dan is het een stap vooruit naar voortreffelijk en zorgeloos koken!

Meer dan alleen serviesverwarmer
Sommige serviesverwarmers doen meer dan alleen kopjes en borden verwarmen. Ze worden ook gebruikt worden om op een zeer lage temperatuur vlees te garen. Dit komt ten goede aan de smaak en malsheid van het vlees want nagenoeg alle aroma’s en voedingsstoffen blijven behouden. Het langzame koken op lage temperatuur is een ontspannen manier van koken, omdat het proces niet telkens gecontroleerd hoeft te worden. Hierdoor kunt u andere voorbereidingen zonder tijdsdruk uitvoeren. De rusttijd die anders noodzakelijk is na de bereiding van het vlees, komt ook te vervallen, omdat de vleessappen al gelijkmatig verdeeld zijn. U kunt het dus direct aansnijden.

  • ‹ Vorige
  • Volgende ›

Vrijblijvend een afspraak met ons maken?

Afspraak maken

Persoonlijk advies, ook nu!

In de winkel op afspraak, telefonisch of tijdens een bezoek bij jou thuis!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Recente berichten

  • Rural chic is iets om op te letten
  • Lekker eten bij warm weer
  • De meerwaarde van een rookmelder in de keuken
  • De keuken in historisch perspectief (deel 2)
  • De keuken in historisch perspectief

Recente reacties

    Archieven

    • juni 2022
    • mei 2022
    • april 2022
    • maart 2022
    • februari 2022
    • januari 2022
    • december 2021
    • november 2021
    • oktober 2021
    • september 2021
    • augustus 2021
    • juli 2021
    • juni 2021
    • mei 2021
    • april 2021
    • maart 2021
    • februari 2021
    • januari 2021
    • december 2020
    • november 2020
    • oktober 2020
    • september 2020
    • augustus 2020
    • juli 2020
    • juni 2020
    • mei 2020
    • april 2020
    • maart 2020
    • februari 2020
    • januari 2020
    • december 2019
    • november 2019
    • oktober 2019
    • september 2019
    • augustus 2019
    • juli 2019
    • juni 2019
    • mei 2019
    • april 2019
    • maart 2019
    • februari 2019
    • januari 2019
    • december 2018
    • november 2018
    • oktober 2018
    • september 2018
    • augustus 2018
    • juli 2018
    • juni 2018
    • mei 2018
    • april 2018
    • maart 2018
    • februari 2018
    • januari 2018
    • december 2017
    • november 2017
    • oktober 2017
    • september 2017
    • augustus 2017
    • juli 2017
    • juni 2017
    • mei 2017
    • april 2017
    • maart 2017
    • februari 2017
    • januari 2017
    • december 2016
    • november 2016
    • oktober 2016
    • september 2016
    • augustus 2016
    • juli 2016
    • juni 2016
    • mei 2016
    • april 2016
    • maart 2016
    • januari 2016

    Categorieën

    • Nieuwsbericht

    Meta

    • Inloggen
    • Berichten feed
    • Reacties feed
    • WordPress.org

    Partner Univé

    Partner Univé

    Keukenstudio de Streek

    Contact

    Oosterwijzend 44
    (t/o Bakker Houthandel)
    1616 LD Hoogkarspel
    0228-568388 06 -25416056 - info@keukenstudiodestreek.nl

    Openingstijden

    • Woensdag10:00-17:30 uur
    • Donderdag10:00-17:30 uur
    • Vrijdag10:00-17:30 uur
    • Zaterdag10:00-16:30 uur
    • Overige dagenOp afspraak

    Vind ons leuk op facebook