Totaalpakket Keukenstudio De Streek is meer dan alleen vakmanschap
10 juli 2016 HOOGKARSPEL – Kwaliteit leveren begint met een goede instelling. Dat is de overtuiging van Marcel Gillebaard, eigenaar van Keukenstudio De Streek. Het bedrijf uit Hoogkarspel onderscheidt zich sinds de oprichting in 2000 door de wil dat stapje extra te zetten voor zijn klanten. ,,Wij bieden een totaalconcept”, vertelt Gillebaard. ,,Dat houdt in dat wij niet alleen nieuwe keukens plaatsen of bestaande keukens renoveren, maar dat wij de gehele keukenruimte willen verfraaien. Om daar twee voorbeelden van te geven: Wij dragen ook zorg voor het stucwerk en betegelen tevens de ruimte.”
Omdat Keukenstudio De Streek de knowhow heeft om het gehele project te begeleiden, heeft de klant het gemak van één aanspreekpunt. Oόk als bepaalde onderdelen van de keukenverbouwing worden uitbesteed. Gillebaard: ,,Uiteraard zijn er bepaalde vaktechnische onderdelen, denk bijvoorbeeld aan het omleggen van elektriciteitsleidingen, die wij niet uitvoeren. Aan onze partners stel ik daarbij dezelfde hoge eisen die ik ook dagelijks aan mijzelf en mijn medewerkers stel. De kwaliteit van het team van door ons uitgezochte bedrijven is dan ook zeer hoog te noemen. Als hét aanspreekpunt sta ik daar ook voor garant.”
Eerlijkheid
Eén aanspreekpunt houdt ook in een open en eerlijke communicatie met de klant. Dat is belangrijk, met name als de prijs ter sprake komt. Eigenaar Marcel Gillebaard kan met trots stellen dat hij vanaf de oprichting in 2000 ‘nog nooit een ontevreden klant heeft gehad’. ,,Dat is het resultaat van in de eerste plaats een eerlijke voorlichting. Wij zeggen wat iets kost, zonder poespas van een topactie hier of daar. Uiteindelijk betaal je uit de lengte of breedte voor kwaliteit. Sinterklaas bestaat ook in keukenland niet, al krijg je door al die schreeuwerige acties een verkeerde indruk. Wij hebben in de loop der jaren de bevestiging gekregen dat onze manier van zaken doen de juiste is, want klanten komen altijd graag terug.”
Dat heeft ook met gunnen te maken, want Keukenstudio De Streek doet niet alleen net dat beetje meer als de keuken wordt geplaatst. De hoogwaardige service begint al in het voortraject, vanaf het eerste kopje koffie in de showroom tot een stukje advies over de kleurstellingen en het juist inschatten van andere persoonlijke voorkeuren. Bovendien wordt, nadat alles besproken is, de ‘keukenmetamorfose’ in een stappenplan vastgelegd zodat elke betrokkene weet wanneer wat gaat gebeuren.”
Respect
Voor Keukenstudio De Streek staat de hoogwaardige service gelijk aan ‘de andere persoon het respect geven dat je ook geeft als je met iemand anders buiten het werk in gesprek raakt’. Gillebaard: ,,Ook dan raffel je dat gesprek niet af, want dat is onbeleefd. Wij zien onze werkwijze als gewoon West-Fries, maar willen tegelijkertijd wel een meerwaarde bieden in kwaliteit. Oόk in onze showroom. Daarom voeren we de merken Brigitte Küchen, Nieburg Küchen en Wellmann Küchen die door bepaalde verfijningen in het design net wat meer klasse uitstralen. Ook wat betreft de keukenapparatuur gaan we voor net wat meer, waarbij we uiteraard wel de marktontwikkelingen in de gaten houden. Stoomovens en een speciale brander, de Vulcano Fusion, zijn momenteel helemaal in en daarvan hebben we dan ook een groot assortiment.”
Beleving
De beleving die Keukenstudio De Streek biedt was goed te zien op de jaarlijkse Inspiratiedag in april die bezoekers uit heel Noord-Holland trok. Gillebaard: ,,Wij richten ons nog steeds hoofdzakelijk op West-Friesland, maar feit is dat inwoners uit andere delen van Noord-Holland ons ook steeds meer benaderen. En niet alleen particulieren, want wij verwerven ook steeds meer grotere nieuwbouw- en renovatieprojecten als opdracht. Wij zijn hier trots op, maar houden ons tegelijkertijd altijd voor ogen dat wij succes hebben omdat wij gewoon onszelf zijn gebleven.”
…Marcel Gillebaard (rechts): gezicht van de zaak…