• Keukenstudio de Streek
  • Expertise/Service
  • Onze Showroom
  • Projecten
  • Nieuws
  • Contact
Bel Menu
  • Keukenstudio de Streek
  • Expertise/Service
  • Onze Showroom
  • Projecten
  • Nieuws
  • Contact
alt
HomeNieuwsNieuwsberichtKeukendriehoek verliest aan belang

6 juni 2019

Jarenlang was de keukendriehoek hét uitgangspunt van keukenverkopers. De driehoek bestaat uit drie vaste punten in je keuken waar je tussen beweegt: de spoelbak, de kookplaat en de koelkast. Door deze drie onderdelen op een goede manier te positioneren voorkom je dat je elke dag teveel meters in je keuken maakt. De keukendriehoek was en is dan ook een aangelegen punt bij het indelen van je nieuwe keuken: met de juiste indeling bespaar je jezelf gezondheidsklachten en bij een verkeerde indeling ontstaat er veel ergernis. Nu lijkt de driehoek echter te worden ingeruild voor werkzones.

De keukendriehoek dateert nog uit de tijd dat de keuken nog niet zo groot was en nog niet de betekenis had die hij vandaag de dag heeft. In de keukendriehoek bevinden de koelkast, kookplaat en spoelbak zich zo’n 1,2 tot 2,5 meter bij elkaar vandaan en vormen ze een gelijkbenige driehoek – een ideale indeling wanneer je een kleine, gesloten keuken hebt waar je alleen je maaltijden bereidt. Je kunt immers op een efficiënte manier je apparaten indelen.

Nu de keuken in populariteit is gestegen en steeds diverser wordt, lijkt de keukendriehoek echter niet meer te volstaan. In een rechte keuken is sowieso al geen sprake van een keukendriehoek, maar ook open keukens  gooien roet in het eten van het traditionele model. Daarom gaan er stemmen op om maar te gaan denken in werkzones. Keukenontwerpers zien werkzones als gewoon de volgende stap in de ontwikkeling van de keuken en als een natuurlijke opvolger van de keukendriehoek. Nu keukens groter en opener worden, wordt het een steeds grotere kluif om een nette en niet al te grote driehoek te maken. Bovendien komen er steeds meer keukenapparaten: vaatwassers, extra spoelbakken, magnetrons, losse kookplaten en nog veel meer. Daarnaast wordt de keuken steeds vaker gezien als werk- en ontspanruimte.

Een ideale oplossing is dan het indelen van je keuken in werkzones, zodat je de ruimte maximaal benut. 

Het is niet zo moeilijk om werkzones in je keuken te bedenken. Het principe van een werkzone is dat hij is gericht op specifieke taken. Om werkzones in je keuken te maken, moet je dus ook gewoon uitgaan van de taken die je regelmatig uitvoert: eten bewaren, bereiden, koken, bakken, serveren, eten, schoonmaken, koffie zetten, wijn koelen, enzovoorts. Een werkzone kan dan alle onderdelen bevatten die je nodig hebt om een taak uit te voeren. Plaats bijvoorbeeld je vaatwasser naast je spoelbak en zorg dat de compostbak en prullenbak in de buurt staan, zodat het proces van afruimen en opruimen wordt gestroomlijnd.

‘Stroomlijnen’ is het toverwoord binnen het idee van werkzones. Door de zaken die je het meest in combinatie gebruikt het dichtst bij elkaar te plaatsen, voorkom je onnodig geloop en gezoek en haal je nog meer plezier uit je keuken. Natuurlijk moet je wel zorgen voor genoeg leef- en werkruimte. Ruimte naast grote apparaten Een keuken moet veilig en efficiënt zijn. Overweeg daarom voldoende ruimte in te bouwen, zodat je altijd veilig en efficiënt je werk kunt doen. Zorg bijvoorbeeld voor ruimte op het aanrechtblad naast grote keukenapparaten, zoals de kookplaat of magnetron, zodat je hete voorwerpen gemakkelijk kunt neerzetten zonder je hele keuken door te struinen. Bovendien ontstaat door de ruimte als vanzelf een scheiding van de werkzones en krijg je ook nog eens ruimte om snijplanken, messen en pannen neer te zetten en op te ruimen.

Keukens worden steeds groter, maar dat geldt ook voor veel keukenapparaten. Het is dan verleidelijk om de ‘gangpaden’ in je keuken smaller te maken, zodat je keuken toch knus oogt of meer apparaten kan herbergen. Of je nu kiest voor een keukendriehoek of voor een werkzone, houd altijd de minimale breedte van keukenpaden aan. Deze ligt rond een meter en garandeert voldoende werk- en loopruimte. Kook je met meerdere personen, dan kun je de paden nog iets breder maken. Te breed is echter niet goed want dan moet je extra stappen zetten en heeft de keukendriehoek of efficiënte werkzone geen effect meer.

  • ‹ Vorige
  • Volgende ›

Vrijblijvend een afspraak met ons maken?

Afspraak maken

Persoonlijk advies, ook nu!

In de winkel op afspraak, telefonisch of tijdens een bezoek bij jou thuis!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Recente berichten

  • Met een Quooker bespaar je ook energie!
  • Brits echtpaar vindt goud in de keuken
  • Keukenstudio De Streek levert prachtige keuken op na een niet-alledaagse opdracht
  • Steeds meer mensen lopen in eigen keuken een voedselvergiftiging op
  • Keukenstudio De Streek scoort een 9,5 qua klanttevredenheid

Recente reacties

    Archieven

    • oktober 2022
    • september 2022
    • augustus 2022
    • juli 2022
    • juni 2022
    • mei 2022
    • april 2022
    • maart 2022
    • februari 2022
    • januari 2022
    • december 2021
    • november 2021
    • oktober 2021
    • september 2021
    • augustus 2021
    • juli 2021
    • juni 2021
    • mei 2021
    • april 2021
    • maart 2021
    • februari 2021
    • januari 2021
    • december 2020
    • november 2020
    • oktober 2020
    • september 2020
    • augustus 2020
    • juli 2020
    • juni 2020
    • mei 2020
    • april 2020
    • maart 2020
    • februari 2020
    • januari 2020
    • december 2019
    • november 2019
    • oktober 2019
    • september 2019
    • augustus 2019
    • juli 2019
    • juni 2019
    • mei 2019
    • april 2019
    • maart 2019
    • februari 2019
    • januari 2019
    • december 2018
    • november 2018
    • oktober 2018
    • september 2018
    • augustus 2018
    • juli 2018
    • juni 2018
    • mei 2018
    • april 2018
    • maart 2018
    • februari 2018
    • januari 2018
    • december 2017
    • november 2017
    • oktober 2017
    • september 2017
    • augustus 2017
    • juli 2017
    • juni 2017
    • mei 2017
    • april 2017
    • maart 2017
    • februari 2017
    • januari 2017
    • december 2016
    • november 2016
    • oktober 2016
    • september 2016
    • augustus 2016
    • juli 2016
    • juni 2016
    • mei 2016
    • april 2016
    • maart 2016
    • januari 2016

    Categorieën

    • Nieuwsbericht

    Meta

    • Inloggen
    • Berichten feed
    • Reacties feed
    • WordPress.org

    Partner Univé

    Partner Univé

    Keukenstudio de Streek

    Contact

    Oosterwijzend 44
    (t/o Bakker Houthandel)
    1616 LD Hoogkarspel
    0228-568388 06 -25416056 - info@keukenstudiodestreek.nl

    Openingstijden

    • Woensdag10:00-17:30 uur
    • Donderdag10:00-17:30 uur
    • Vrijdag10:00-17:30 uur
    • Zaterdag10:00-16:30 uur
    • Overige dagenOp afspraak

    Vind ons leuk op facebook