Traditioneel of modern, alles is mogelijk
28 mei 2016 ‘Het is het bedrijf in de regio waarvan ik zeker weet dat ze de muren stucen zoals ik dat zou doen’. Veelzeggende woorden van Marcel Gillebaard, eigenaar van Keukenstudio De Streek, over J&B Stukadoors.
Vanaf de opening van het keukenbedrijf is J&B Stukadoors het verlengstuk van Keukenstudio De Streek als het gaat om het opknappen van de keuken. ,,Wij zijn net zo perfectionistisch als Keukenstudio De Streek. We gaan voor vlak, waterpas en al het andere kwaliteit dat bij ons werk komt kijken”, vertellen gezichten van de zaak Bart Imming en Rick Hooijboer.
Raapwerk, schuurwerk, pleisterwerk, het zijn maar enkele voorbeelden van de expertise van J & B Stukadoors. Het bedrijf uit Hoogkarspel beheerst daarnaast enkele specialistische technieken. ,,We kunnen werken met leem, oikos, pandomo (cementgebonden naadloos stucwerk voor wanden, red.) en Italiaanse/Marokkaanse Tadelakt wat waterbestendig en traditioneel stuckwerk is volgens eeuwenoude technieken”, vertellen de twee mannen. ,,Vooral in de badkamer is het resultaat erg mooi.” Wat betreft het pleisterwerk maakt het bedrijf gebruik van onder meer Spachtelputz: dit bestaat uit zand gemengd met duurzame hechtmiddelen. Spachtelputz is in iedere kleur verkrijgbaar.
,,Wij maken gebruik van een spachtelputz in buitenkwaliteit”, aldus de twee specialisten. ,,Dit heeft als voordeel dat het minder snel verkleurt en beter bestand is tegen UV-licht.” Meer weten? Surf dan naar www.jenbstukadoors.nl.
FOTO MONIQUE STRUIJS
…Bart Imming (rechts) kijkt eens naar al die lekkere gerechten die werden bereid tijdens de Inspiratiedag van Keukenstudio De Streek…