• Keukenstudio de Streek
  • Expertise/Service
  • Onze Showroom
  • Projecten
  • Nieuws
  • Contact
Bel Menu
  • Keukenstudio de Streek
  • Expertise/Service
  • Onze Showroom
  • Projecten
  • Nieuws
  • Contact
alt
HomeNieuwsNieuwsberichtGas of op glas koken: het eeuwige dilemma

Ook bij 'gas- of glaskoken' geeft Keukenstudio De Streek je advies op maat

8 januari 2018

Een nieuwe keuken? Dan is er flink veel om over na te denken. Niet alleen mag je helemaal los met kleuren, materialen en indeling, ook kun je de apparatuur zelf uitkiezen. Hoe ga je bijvoorbeeld koken: elektrisch, op gas, keramisch of inductie? Alle vier de opties hebben zo hun voordelen. Vanaf 2018 is het niet meer verplicht om nieuwbouwhuizen aan te sluiten op het aardgasnet. En steeds vaker zien we dan ook inductie in de keuken. De voordelen? Wij zetten er vijf voor je op een rij.

Snel en veilig
Hitte alleen in de pan en daarom nooit meer je handen verbranden. Bij inductie wordt de warmte namelijk niet in de kookplaat opgewekt, maar in de bodem van de pan – dé reden waarom je voor inductie magnetische pannen nodig hebt. Hoe het werkt? Warmte ontstaat door moleculen in de pan langs elkaar te wrijven en op die manier een elektromagnetisch veld op te wekken. Anders dan bij keramisch koken, waarbij de warmte onder het glas wordt opgewekt, is na uitschakelen de warmte ook direct weg. Dat – en omdat er geen open vlam aanwezig is – maakt inductie de veiligste manier van koken. Met name voor huishoudens met kinderen een enorme pré.

Makkelijk schoon te houden
Schoonmaken was nog nooit zo eenvoudig. De gladde, keramische kookzones van een introductiekookplaat worden lang niet zo vies als andere kookplaten. En zijn dus heel makkelijk schoon te maken en houden. Ook goed om te weten: omdat de zones alleen verhit worden door de restwarmte van de pannenbodems, brandt bijvoorbeeld overgekookt water of gemorste tomatensaus niet in. Dat scheelt hardnekkige vlekken op de plaat. Klaar met koken? Dan hoef je alleen nog snel de plaat af te nemen.

Zuinig en goedkoop
Bij een gasvlam gaat veel warmte langs de pan, waardoor warmte verloren gaat. Dat gebeurt bij inductie niet: alleen de panbodem wordt verhit en niet de plaat eromheen. Een paar cijfers: kook je op inductie, dan wordt tachtig tot negentig procent van de verbruikte energie omgezet in warmte in de pan, terwijl dit bij gas of keramisch koken slechts vijftig tot zestig procent is. Een ander voordeel: na het koken is het glas wel warm, maar niet extreem heet zoals bij keramisch koken. Koken op inductie is dan ook een goede manier om energie te besparen. En daarmee doe je niet alleen het milieu een plezier, maar ook je portemonnee.

Gemakkelijk
Gewend aan gas en bang om je kookkunsten te verliezen als je overstapt op inductie? Geen zorgen. Ook als je kookt op inductie kun je de plaat in sommige gevallen bedienen met draaiknoppen. Bertazzoni heeft bijvoorbeeld fornuizen met draaiknoppen aan de voorzijde. Daarmee bedien je de platen net zo intuïtief als je bij een gasfornuis zou doen.

Chefwaardig
Over overstappen, draaiknoppen en bang zijn om je kookkunsten te verliezen gesproken: veel mensen zijn bang met inductie minder ‘het gevoel van koken’ te hebben. Want échte chefs koken toch altijd op gas? Mis! Hoewel inderdaad veel restaurants van oudsher op gas koken, stappen ook veel professionele keukens over op inductie. Even wennen, maar zodra ze eenmaal gewend zijn willen veel koks niet meer terug.

  • ‹ Vorige
  • Volgende ›

Vrijblijvend een afspraak met ons maken?

Afspraak maken

Persoonlijk advies, ook nu!

In de winkel op afspraak, telefonisch of tijdens een bezoek bij jou thuis!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Recente berichten

  • Met een Quooker bespaar je ook energie!
  • Brits echtpaar vindt goud in de keuken
  • Keukenstudio De Streek levert prachtige keuken op na een niet-alledaagse opdracht
  • Steeds meer mensen lopen in eigen keuken een voedselvergiftiging op
  • Keukenstudio De Streek scoort een 9,5 qua klanttevredenheid

Recente reacties

    Archieven

    • oktober 2022
    • september 2022
    • augustus 2022
    • juli 2022
    • juni 2022
    • mei 2022
    • april 2022
    • maart 2022
    • februari 2022
    • januari 2022
    • december 2021
    • november 2021
    • oktober 2021
    • september 2021
    • augustus 2021
    • juli 2021
    • juni 2021
    • mei 2021
    • april 2021
    • maart 2021
    • februari 2021
    • januari 2021
    • december 2020
    • november 2020
    • oktober 2020
    • september 2020
    • augustus 2020
    • juli 2020
    • juni 2020
    • mei 2020
    • april 2020
    • maart 2020
    • februari 2020
    • januari 2020
    • december 2019
    • november 2019
    • oktober 2019
    • september 2019
    • augustus 2019
    • juli 2019
    • juni 2019
    • mei 2019
    • april 2019
    • maart 2019
    • februari 2019
    • januari 2019
    • december 2018
    • november 2018
    • oktober 2018
    • september 2018
    • augustus 2018
    • juli 2018
    • juni 2018
    • mei 2018
    • april 2018
    • maart 2018
    • februari 2018
    • januari 2018
    • december 2017
    • november 2017
    • oktober 2017
    • september 2017
    • augustus 2017
    • juli 2017
    • juni 2017
    • mei 2017
    • april 2017
    • maart 2017
    • februari 2017
    • januari 2017
    • december 2016
    • november 2016
    • oktober 2016
    • september 2016
    • augustus 2016
    • juli 2016
    • juni 2016
    • mei 2016
    • april 2016
    • maart 2016
    • januari 2016

    Categorieën

    • Nieuwsbericht

    Meta

    • Inloggen
    • Berichten feed
    • Reacties feed
    • WordPress.org

    Partner Univé

    Partner Univé

    Keukenstudio de Streek

    Contact

    Oosterwijzend 44
    (t/o Bakker Houthandel)
    1616 LD Hoogkarspel
    0228-568388 06 -25416056 - info@keukenstudiodestreek.nl

    Openingstijden

    • Woensdag10:00-17:30 uur
    • Donderdag10:00-17:30 uur
    • Vrijdag10:00-17:30 uur
    • Zaterdag10:00-16:30 uur
    • Overige dagenOp afspraak

    Vind ons leuk op facebook