• Keukenstudio de Streek
  • Expertise/Service
  • Onze Showroom
  • Projecten
  • Nieuws
  • Contact
Bel Menu
  • Keukenstudio de Streek
  • Expertise/Service
  • Onze Showroom
  • Projecten
  • Nieuws
  • Contact
alt
HomeNieuwsNieuwsberichtDiner in coronatijd: hoe maak je het gezellig en met welke keukenapparatuur?

Keukenstudio De Streek adviseert keukenapparatuur breed

12 maart 2021

Ook in coronatijd kun je een gezellig avondje organiseren. Dat vereist wel wat voorbereiding. Zo zorg je ervoor dat je geen (of minder) stress hebt en je ook relaxed kan genieten van het diner. Hierbij een lijstje waar je aan moet denken:

  • Haal tijdig de boodschappen in huis of laat ze bezorgen.
  • Zorg voor een bijpassende wijn (of ander drankje), laat je eventueel adviseren in de winkel. Zorg dat de drankjes gekoeld zijn op de dag van het diner. Dat geldt ook voor de andere producten. Is jouw koel- en ijskast groot genoeg. Kan er in zones gekoeld worden zodat elk product optimaal bewaard blijft? Keukenstudio De Streek kan je hierover op maat adviseren!
  • Zet alvast borden of ander servies klaar in de keuken waarop je de gerechten gaat serveren. Vooraf is het belangrijk om goed na te denken welke recepten je gaat maken voor het diner en hoeveel gangen je maakt. In het verlengde hiervan: hoe ga je het bereiden? Met oven, combioven en heb je de hulp van de magnetron nodig? Voor de beste producten op dit gebied kan Keukenstudio De Streek je andermaal adviseren! In algemene zin zou het advies kunnen zijn:
  • Welke recepten zijn geschikt?
  • Ga voor safe en kies een recept wat je al eerder hebt gemaakt of ga voor een variant hiervan.
  • Kies eventueel een thema voor het etentje zoals de Italiaanse of Mexicaanse keuken. Zo weet je zeker dat gerechten bij elkaar passen en aansluiten. Of ga voor een gezellig tapas avondje.
  • Ga je voor een driegangendiner, kies dan niet voor 3 recepten die je last minute moet maken maar kies bijvoorbeeld 2 recepten die je makkelijk kunt voorbereiden en 1 last minute.
  • Denk niet alleen in smaken maar ook in presentatie. Hoe kun je een gerecht mooi opdienen? Bijvoorbeeld een soep in een glaasje of een risotto in een mooi diep bord.
  • Kies recepten voor het etentje die je makkelijk voor kunt bereiden en kunt opwarmen zoals een soep, ovenschotel, stoofschotel, pastasaus of hartige taart.
  • Kies voor een goede afwisseling van vlees, vis en vegetarisch (mits iemand natuurlijk vegetariër is).
  • Sommige recepten zijn de volgende dag nog lekkerder en ideaal om al een dag van te voren te maken zoals een curry of stoofschotel.
  • De dag van het diner:
  • Leg ingrediënten per gerecht bij elkaar in de koelkast, zo voorkom je dat je ingrediënten moet gaan zoeken tijdens het diner of iets mist.
  • Bereid zo veel mogelijk gerechten geheel of gedeeltelijk voor; snijdt groenten in stukjes, maak alvast de dressing voor de salade of kook de rijst alvast gaar.
  • Dek alvast de tafel, denk ook aan mooie servetten en wijnglazen.
  • Zet alvast iets op tafel om van te snoepen zoals olijven, kaasjes of brood met smeersels. Zo geef je jezelf ook wat tijd voordat je de keuken induikt.
  • Heb je extra tijd: zorg dat de vaatwasser leeg is of het aanrecht opgeruimd zodat je later plek hebt voor de vuile vaat. Ook op dit gebied, de beste vaatwasser of de beste vaatwasser in prijskwaliteitverhouding ontzorgt Keukenstudio De Streek!
  • Tijdens het diner:
  • Zorg dat iedereen een drankje heeft en alvast kan snoepen van kleine hapjes op tafel voordat je de keuken induikt.
  • Kies je voor een koud voorgerecht zoals een salade, tartaar, carpaccio of zalmbonbon dan kun je deze vaak al helemaal van te voren voorbereiden en hoef je deze alleen maar te serveren, je bent binnen no time weer terug bij je visite aan tafel.
  • Een warm voorgerechtje kun je opwarmen in de pan (zoals een soep) of even in de oven (zoals een hapje met bladerdeeg).
  • Voor het hoofdgerecht is het handig om iets te bereiden in de oven zoals een lasagne, traybake of quiche, dit kun je namelijk even warm houden (eventueel met aluminiumfolie erover zodat het niet uitdroogt)
  • Of bak een stuk vlees of vis last minute, wikkel dit eventueel in aluminiumfolie en houd dit zolang warm in de oven. Zo blijven de sappen in het vlees of vis en drogen ze niet uit.
  • Let op: er zijn recepten die je last minute moet bereiden zoals risotto (deze wordt vaak zacht en plakkerig als je hem voor een 2e keer opwarmt), gefrituurde gerechten zoals frietjes en tempura, (deze worden vaak niet meer knapperig), salades (zodat de sla niet verlept) en recepten met brood (zodat dit niet taai wordt).
  • Na het diner:
  • Sluit het etentje af met een kopje koffie (met likeurtje) of thee en eventueel iets lekkers zoals een koekjes of chocolaatje.
  • Ruim de tafel af en maak eventueel na een tijdje plek voor een borrelnootje of chipje als de gasten langer blijven hangen.
  • Doe pas de afwas als het bezoek weg is of ze moeten heel graag willen mee helpen!
  • ‹ Vorige
  • Volgende ›

Vrijblijvend een afspraak met ons maken?

Afspraak maken

Persoonlijk advies, ook nu!

In de winkel op afspraak, telefonisch of tijdens een bezoek bij jou thuis!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Recente berichten

  • Met een Quooker bespaar je ook energie!
  • Brits echtpaar vindt goud in de keuken
  • Keukenstudio De Streek levert prachtige keuken op na een niet-alledaagse opdracht
  • Steeds meer mensen lopen in eigen keuken een voedselvergiftiging op
  • Keukenstudio De Streek scoort een 9,5 qua klanttevredenheid

Recente reacties

    Archieven

    • oktober 2022
    • september 2022
    • augustus 2022
    • juli 2022
    • juni 2022
    • mei 2022
    • april 2022
    • maart 2022
    • februari 2022
    • januari 2022
    • december 2021
    • november 2021
    • oktober 2021
    • september 2021
    • augustus 2021
    • juli 2021
    • juni 2021
    • mei 2021
    • april 2021
    • maart 2021
    • februari 2021
    • januari 2021
    • december 2020
    • november 2020
    • oktober 2020
    • september 2020
    • augustus 2020
    • juli 2020
    • juni 2020
    • mei 2020
    • april 2020
    • maart 2020
    • februari 2020
    • januari 2020
    • december 2019
    • november 2019
    • oktober 2019
    • september 2019
    • augustus 2019
    • juli 2019
    • juni 2019
    • mei 2019
    • april 2019
    • maart 2019
    • februari 2019
    • januari 2019
    • december 2018
    • november 2018
    • oktober 2018
    • september 2018
    • augustus 2018
    • juli 2018
    • juni 2018
    • mei 2018
    • april 2018
    • maart 2018
    • februari 2018
    • januari 2018
    • december 2017
    • november 2017
    • oktober 2017
    • september 2017
    • augustus 2017
    • juli 2017
    • juni 2017
    • mei 2017
    • april 2017
    • maart 2017
    • februari 2017
    • januari 2017
    • december 2016
    • november 2016
    • oktober 2016
    • september 2016
    • augustus 2016
    • juli 2016
    • juni 2016
    • mei 2016
    • april 2016
    • maart 2016
    • januari 2016

    Categorieën

    • Nieuwsbericht

    Meta

    • Inloggen
    • Berichten feed
    • Reacties feed
    • WordPress.org

    Partner Univé

    Partner Univé

    Keukenstudio de Streek

    Contact

    Oosterwijzend 44
    (t/o Bakker Houthandel)
    1616 LD Hoogkarspel
    0228-568388 06 -25416056 - info@keukenstudiodestreek.nl

    Openingstijden

    • Woensdag10:00-17:30 uur
    • Donderdag10:00-17:30 uur
    • Vrijdag10:00-17:30 uur
    • Zaterdag10:00-16:30 uur
    • Overige dagenOp afspraak

    Vind ons leuk op facebook