Antibaklaag is goed maar bij slijtage of te hoge baktemperatuur een risico
15 februari 2020 Uit het vorige nieuwsbericht over de pannenset willen wij graag de passage over de antiaanbaklaag nog even extra belichten.
Teflon, ofwel polytetrafluoretheen, wordt tegenwoordig in pannen veel gebruikt als antiaanbaklaag. Een antiaanbaklaag is heerlijk gemakkelijk in gebruik, want je hebt weinig olie of boter nodig om een stuk vlees knapperig te bakken. Maar als de temperatuur boven de 260 graden komt gaat de kwaliteit van de teflonlaag achteruit. Gemiddeld bakken we ons vlees op een temperatuur tussen de 200-230 graden, dus gaat dit zonder problemen. Pas wél op met een beschadigde teflon pan: grote stukjes teflon kunnen de slokdarm serieus beschadigen. Ook neemt de kans op aanbranden bij een beschadigde pan toe, en die stoffen zijn kankerverwekkend. Maar bij verantwoord gebruik van een pan met antiaanbaklaag hoef je je geen zorgen te maken over je gezondheid!